понеделник, 19 юли 2010 г.

Борисов води делегация на работно посещение в Австрия

Премиерът Бойко Борисов и водена от него правителствена делегация заминават на работно посещение в Австрия по покана на федералния канцлер Вернер Файман, съобщи пресцентърът на Министерския съвет.

В официалната делегация са включени министрите Росен Плевнелиев, Трайчо Трайков, Вежди Рашидов и Божидар Димитров.

По време на визитата, която продължава и утре, Борисов ще се срещне с федералния президент на Австрия д-р Хайнц Фишер, със своя колега Вернер Файман и с Йозеф Прьол - вицеканцлер, федерален министър на финансите и председател на Австрийската народна партия. Министър-председателят ще разговаря с премиера на Федерална провинция Долна Австрия д-р Ервин Прьол и с кмета на Виена д-р Михаел Хойпл. Бойко Борисов ще проведе среща и с представители на българската общност в Австрия.

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков и вицеканцлерът и федерален министър на финансите Йозф Прьол ще подпишат спогодба между Република България и Република Австрия за избягване на двойното данъчно облагане на доходите и имуществото.

Тази сутрин, непосредствено преди визитата си в австрийската столица, министър-председателят Бойко Борисов ще посети Рим, където ще присъства на тържествено поставяне на български възпоменателни плочи в базиликата "Санта Мария Маджоре" и в църквата "Св. св. Викентий и Анастасий". "ДНЕВНИК"

Няма коментари:

Публикуване на коментар