петък, 16 юли 2010 г.

ВИЦЕПРЕМИЕРЪТ ЦВЕТАНОВ ЗА ПРОМЕНИТЕ В ЗАКОНА ЗА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА

Към септември трябва да бъдат окончателно финализирани текстовете на законодателните промени, които се предвиждат в Закона за движение по пътищата. Използвали сме преди всичко добрите практики в ЕС. Това каза в предаването "Преди всички" по БНР вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

В момента на сайта на министерството е качен първоначален вариант, за да може допълнително да има възможност да се води дискусия, добави Цветанов. Резултатите са налице. Хората знаят, че когато пътуват в някоя европейска страна, всички ставаме прекалено дисциплинирани, но когато сме в България, не спазваме тези правила, а жертвите са страшно много, допълни той.

Само до 11 юли 372 жертви бяха дадени по пътищата, което смятам, че е една изключително ожесточена война, заяви Цветанов. Философията на самата законодателна промяна е не тези пари да отиват и да пълнят някаква дупка в републиканския бюджет, а да отиват в специален фонд, уточни министърът.

Нарушителите ще плащат и парите ще отиват за подобряване на инфраструктурата, на техническите средства и ще ограничаваме възможността полицаят да се договаря с нарушителя, откъдето ефективността не е добра, каза още Цветан Цветанов. "ДНЕВНИК"

Няма коментари:

Публикуване на коментар