понеделник, 26 юли 2010 г.

Борисов: няма да съкращавам от МВР



С акцията "Килърите" искам да отговоря на чисто политическия натиск, който ми се оказва - няма да съкращавам от МВР, заяви премиерът Бойко Борисов на извънредна пресконференция за акцията в събота. "Защо да го правя? За да създавам стрес в системата? Хората са набрали скорост", разясни той. Изявлението му идва дни след като финансовият министър Симеон Дянков обяви намерение да се съкрати една трета от структурите в централната администрация.


"Много полиция е работила по тези случаи, денонощно. Как да съкратим 20%, да ударим всяка една структура? Ще повторя пак - фискалната политика изисква силна работа на МВР и ДАНС под висшето ръководство на главната прокуратура, те не спират. И не че аз съм от МВР, но е правилно да ги подкрепяме максимум", заяви обаче премиерът. Според него, ако полицията продължи да действа по този начин, докладът на Европейската комисия догодина ще бъде още по-добър от последния.

Нова доза обвинения към съда
Осъденият преди години на пробация за притежание на боеприпаси Методи Иванов е човекът, съхранявал оръжието за убийството на Юри Галев, в дома му в петък е открит "Калашников", обяви вътрешният министър. Информацията даде повод на премиера Бойко Борисов да отправи поредната доза атаки към работата на съда. "Кой съдия има тази морална воля да чукне с чука, да даде такава присъда - човекът, който държи взрив и автомати, да отиде на пробация в обществото, и после да си легне спокойно?!", възмути се Борисов. И настоя: "Сега искам моят приятел Лазар Груев (председател на Върховния касационен съд) да излезе и да каже: "Сгрешихме тогава с тази пробация и на съвестта ми тежат тези трупове." "Вие знаете ли колко са 4500 патрона? Два часа няма да ви стигнат да ги изстреляте. Столична дирекция сигурно има по-малко снаряжение", заяви още Борисов и отбеляза, че за разлика от съдебната власт "ние не се обиждаме от препоръки". "Дневник"

Няма коментари:

Публикуване на коментар