сряда, 1 септември 2010 г.

ГЕРБ сменя председателя на външната парламентарна комисия, за да му даде време за партийно строителство

Смяна в ръководството на парламентарната външна комисия предвижда да направи ГЕРБ в началото на новия политически сезон. Вчера в деловодството на парламента съпредседателят на групата Искра Фидосова е внесла проекторешение за освобождаване на Живко Тодоров като председател на звеното. На негово място се предвижда да бъде избран колегата му Дилян Димитров. Очаква се проекторешението да бъде гласувано в пленарна зала най-късно другата седмица.

Живко Тодоров е пожелал сам да се оттегли от поста. Пред журналисти той обясни, че има много други задължения и е преценил, че не може да се справи с всичките заради което се оттегля от ръководството на външната комисия.

Наскоро Тодоров беше избан за ръководител на областната структура на ГЕРБ в Стара Загора. Това е и основният му мотив за оттеглянето. В ГЕРБ коментират, че действително депутатът ще има сериозна работа в местната организация, тъй като там има проблеми и тя не е достатъчно единна. Освен това Тодоров е и член на ръководството на ГЕРБ – Изпълнителната комисия.

През новия политически сезон трябва да бъдат направени промени в председателството на още две парламентарни звена – в комисията за борба с корупция, конфликт на интереси ипарламентарна етика, както и в подкомисията за контрол над специалните разузнавателни средства. Смените са заради заложеното в правилника изискване председателите на тези органи да се сменят на 6 месеца на ротационен принцип. Така антикорупционната комисия ще поеме Валентин Иванов от "Атака", а тази са СРС – Явор Нотев от "Атака". Досега те се ръководеха съответно от Димо Гяуров и Веселин Методиев – от "Синята коалиция". Дневник

Няма коментари:

Публикуване на коментар