четвъртък, 2 септември 2010 г.

Борисов за здравната реформа


Премиерът Бойко Борисов обяви, че ефектът от здравната реформа ще бъде усетен от пациантите в началото на следващата година.
Пациентите ще усетят разликата веднага след като въведем здравната карта на 1 януари, каза Борисов в интервю за Би Ти Ви, части от което бяха излъчени в централната новинарска емисия на телевизията тази вечер.
Премиерът съобщи, че до десет дни ще бъдат оповестени резултати от разследвания на службите за източването на болници. "Това, върху което работим, е да покажем как капка по капка вир става", каза той и обеща, че ще бъдат разкрити фрапиращи случаи. Като пример посочи често описваните в медиите случаи когато в документацията на болницата вместо реалната процедура се записва по-тежка операция, за да може болницата да получи повече пари по клинична пътека.
Бойко Борисов заяви, че ще помоли здравния министър Анна-Мария Борисова да преразгледа решението за понижаване на директора на спешния център на болница "Царица Йоанна" в София (ИСУЛ) д-р Владимир Атанасов заради репликата му, че чиновниците в Министерството на здравеопазването са олигофрени.
Не бих му се обидил за тези думи, а бих го поканил, за да му разкажа какво правим за здравната реформа и съм сигурен, че такъв специалист като него би се изказал след това по друг начин, каза Борисов.
"Дневник"

Няма коментари:

Публикуване на коментар