вторник, 7 септември 2010 г.

Няма да се обяснявам нито на сини, нито на червени

Притеснения от БСП от години нямам. Нямам желание да се обяснявам нито на синята, нито на червената, нито на която и да било коалиция. Това обяви в интервю за Би Ти Ви премиерът Бойко Борисов по повод готвения от БСП вот на недоверие към правителството и критиките на Синята коалиция към управлението на страната.
Аз казвам, че за разлика от Гърция, Румъния, Сърбия и всички държави в региона, да не говоря и за Испания, Португалия и колко много други, ние сме държавата с най-ниски данъци и успяваме една година да управляваме без да повишим данъците, без да намалим пенсиите и заплатите, обясни Борисов постиженията на управлението си. По думите му и за борбата с престъпността и корупцията страната е била призната и от Брюксел, и от Вашингтон. Нашето управление ги дразни и сини, и червени, защото се вдига рейтингът на България и започнахме сериозно усвояване на еврофондовете, като до края на мандата ще достигнем 80% усвояване, обяви Борисов.
По повод критиките на лидера на ДСБ Иван Костов за състоянието на икономика министър-председателят обяви, че "той знае коя част на икономиката заспива и то е именно в следствие на тяхното управление".
Критиките към икономическата политика на правителството продължи днес и лидерът на СДС Мартин Димитров в интервю за БНТ. "Фискалният борд означава фискална дисциплина. Да не се харчи повече от това, което се събира", заяви съпредседателят на Синята коалиция.
Защото иначе идва някой и почва да прави това, което му се вижда добро – да прави Алея на славата или нещо друго, каза още Димитров. Според него като резултат от фискалния борд може да има падане на лихвените проценти, но в сегашната ситуация в страната оптимисти могат да бъдат хора, които не разбират нищо от икономика.
С БСП и ДПС няма да сядаме на една маса за вот на недоверие, каза още лидерът на сините. По думите му ключовият момент за подкрепата на Синята коалиция е Бюджет 2011. Когато видим добри неща, ще застанем зад него. Ако не видим положителни неща, ще го кажем. отбеляза Димитров. Вот на недоверие оставяме настрана. Но ако в бюджета ни предложат сегашната макрорамка, не можем да я подкрепим, заяви още съпредседателят на Синята коалиция.
в-к "Дневник"

Няма коментари:

Публикуване на коментар