сряда, 1 септември 2010 г.

Днес парламентът започна новата си сесия

Народното събрание открива днес новата пленарна сесия. Очаква се в началото на първото заседание на депутатите след лятната почивка парламентарните групи да направят изявления с приоритетите си за новия политически сезон. Повечето парламентарни сили вече заявиха, че сред основните акценти в работата им ще са бюджетът за следващата година, здравната, пенсионната и съдебните реформи.

Днес парламентарните групи извън ГЕРБ имат право и на предложения за включване на точки в дневния ред. Единственото левицата са внесли такова, като за пореден път настояват да бъде създадена временна анкетна комисия за средствата в резерва на здравната каса.

В проекта за дневен ред е и първото четене на промени в Закона за подземните богатства, в Закона за чистотата на атмосферния въздух, както и на законопроекта за данък върху застрахователните премии.

Днес работа започва и правната комисия на парламента, която ще продължи обсъждането на промените в Наказателно-процесуалния кодекс (НПК) и закона за съдебната власт, с които се създава т.нар. спецсъд. Дневник

Няма коментари:

Публикуване на коментар